•Wijziging parkeerverbod zondagmarkt•Met de Feestbus veilig door het eindejaar•Kersthappening op de Grote Markt•Technisch Instituut Scheppers steekt kerststal in een nieuw kleedje•Kerstmarkt in Noorderwijk•Kerststal in Kolveniersstraat•...

Wijziging parkeerverbod zondagmarkt
De zondagmarkt staat op de Augustijnenlaan tussen de rotonde aan de Koppelandstraat en Hondsberg. Op zondag geldt daar een parkeerverbod. Dit gaat voortaan in om 5 uur in plaats van om 6 uur. Het stadsbestuur besliste om het parkeerverbod een uur te vervroegen omdat de marktkramen steeds groter worden en de marktkramers meer tijd nodig hebben om ze op te stellen. Vanaf 13 uur mag er terug geparkeerd worden.
 
 
Met de Feestbus veilig door het eindejaar
Het stadsbestuur werkt ook dit jaar mee aan het project Feestbussen van De Lijn. Met de feestbussen kunnen inwoners van Herentals tijdens eindejaarsnacht en nieuwjaarsdag gratis met de bussen van De Lijn rijden. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar in het administratief centrum, bij de jeugddienst, in de bibliotheek en bij de dienst toerisme. De stad betaalt 770 euro voor de deelname aan dit project.
 
 
Kersthappening op de Grote Markt
Op zaterdag 10 en zondag 11 december vindt er een kersthappening plaats op de Grote Markt. Op zaterdag vertrekken er tussen 16 en 18 uur sfeerwandelingen aan de kerststal. Onderweg kunnen de wandelaars genieten van korte optredens en drankjes aan kasteel Le Paige, op het begijnhof en op de Molenvest. Op zondag is er een kerstmarkt met traditionele kerstartikelen, alcoholvrije kraampjes en vooral veel kinderanimatie. Vanaf 17 uur speelt een dj muziek voor alle leeftijden.
 
 
Technisch Instituut Scheppers steekt kerststal in een nieuw kleedje
Van begin december tot aan Driekoningen zorgt de kerstal voor de nodige sfeer op de Grote Markt. De leerlingen van de afdeling houtbewerking van het Technisch Instituut Scheppers nemen de stal dit jaar onder handen en geven hem een meer Kempens karakter. Ze werken zoveel mogelijk met het bestaande materiaal en krijgen ondersteuning van de stedelijke uitvoeringsdienst. De leerlingen van de tuinbouwafdeling zorgen, samen met de groendienst van de stad, voor een aangepaste groene omgeving rond de kerststal. Het Technisch Instituut Scheppers neemt het peterschap van de kerststal op zich en zal hem jaarlijks helpen plaatsen en aankleden.
 
 
Kerstmarkt in Noorderwijk
De Gemeenschapsraad van Noorderwijk organiseert op vrijdag 16 december een kerstmarkt op het Dorpsplein achter het Dorpshuis. De Gemeenschapsraad kan rekenen op de medewerking van het stadsbestuur. De uitvoeringsdienst van de stad zorgt onder meer voor het opstellen en afbreken van de kramen en hangt ook de feestverlichting. De Noorderwijkse kerstmarkt begint om 18 uur.
 
 
Kerststal in Kolveniersstraat
De buurtbewoners van de Kolveniersstraat plaatsen ook dit jaar een kerststal op het Kolvenierspleintje. De kerststal is open van 16 tot 31 december.
 
 
Brandweer Herentals en Grobbendonk organiseren samen selectieproeven
De brandweerkorpsen van Herentals en Grobbendonk zijn beiden op zoek naar stagiair-brandweerlieden. Om tijd te winnen en kosten te besparen, organiseren de twee gemeenten samen een selectieprocedure. Wie geïnteresseerd is om zich als vrijwillige brandweerman of -vrouw in te zetten in Herentals, kan zich tot en met 28 oktober schriftelijk kandidaat stellen bij het college van burgemeester en schepenen, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals.